Loopbaancoaching

In onze snel veranderende maatschappij zijn keuzes in de loopbaan niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. De arbeidsmarkt is tegenwoordig volop in beweging. 

Het is belangrijk om werk te hebben waarbij je je gelukkig voelt. Werken tegen je zin kan je levensgeluk behoorlijk in de weg staan.

Vragen die zich voor kunnen doen:
-"Ik heb het niet meer naar mijn zin in mijn huidige functie. Wat nu?"
-"Hoe haal ik meer energie uit mijn werk?"
-"Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Hoe pak ik dat aan?"
- "Ik wil graag weten wat ik kan en wat ik wil. Hoe kom ik daar achter?"

Vindt u het zelf moeilijk stappen te zetten in uw loopbaan, dan kunt u er voor kiezen om hiervoor een loopbaanadviseur/coach in te schakelen.
Zelfkennis en zelfreflectie vormen de basis voor het maken van goed gefundeerde (loopbaan) keuzes. Iedere persoon heeft het antwoord in zich.

Loopbaancoaching nodigt uit tot bezinning, bewustwording, hernieuwde energie en het ‘durven’ nemen van nieuwe stappen. 
Door het stellen van de juiste vragen, het voorhouden van een spiegel en het bieden van structuur door de coach kom je tot inzichten en deze kun je vervolgens omzetten in concrete acties en resultaten.


Opbouw van het loopbaantraject:
• wie ben ik? Wat is de rode draad in mijn leven/loopbaan? Wat vind ik belangrijk? wat zijn mijn drijfveren? 
• wat kan ik? Wat zijn mijn kwaliteiten, verborgen talenten en valkuilen
• wat wil ik? waar pas ik wel en waar pas ik niet? 
• het opstellen/bijstellen van een actueel curriculum vitae
• vertaling loopbaanwensen naar de arbeidsmarkt (door presentatietechnieken, netwerken, social media, begeleiding bij baanverwervende activiteiten) 

Resultaat
Het resultaat van het loopbaantraject is dat u een goed beeld heeft van wie u bent (persoonsprofiel), wat er bij u past (beroepsprofiel) en wat u het liefst wilt doen (voortkomend uit uw drijfveren, waarden, missie en visie).
U bent in staat om keuzes te maken om dat te gaan doen wat het beste bij u past en/of van perspectief te veranderen. In een actieplan benoemt u uiteindelijk de te zetten stappen zodat u ze ook gaat nemen.